STUDIU. Până la o treime dintre persoanele care cred că au o greutate normală ar putea fi de fapt obeze. Ce sfaturi oferă experții

Până la o treime dintre persoanele care cred că au o greutate normală ar putea fi de fapt obeze, sugerează un studiu.

Cercetătorii israelieni, care au analizat datele a 3.001 persoane, au descoperit că aproximativ un sfert dintre bărbații și aproape patru din zece femei care aveau un indice de masă corporală (IMC) „sănătos” aveau atât de multă grăsime corporală încât ar trebui să fie încadrați ca fiind obezi, scrie Daily Mail.

Prin urmare, milioane de persoane care cred că greutatea lor nu este un motiv de îngrijorare pot fi expuse riscului de a suferi de afecțiuni legate de greutate, cum ar fi diabetul de tip 2, spun experții. Aceștia au îndemnat medicii să renunțe la scorul IMC, utilizat pe scară largă, atunci când stabilesc dacă un pacient are o greutate sănătoasă, ca răspuns la aceste constatări „alarmante”.

În schimb, oamenii ar trebui să folosească dispozitive pentru măsurarea procentului de grăsime corporală. Aceste gadgeturi ar trebui să devină „standardul de aur” pentru a stabili dacă o persoană este obeză, a susținut echipa.

Citește și:

Exit mobile version