• Aproape două treimi dintre persoanele care folosesc Tinder sunt deja într-o relație, potrivit unui nou studiu.
  • Cercetarea arată că aplicațiile de dating au devenit mai degrabă surse de divertisment și de conectare socială pentru mulți utilizatori decât locuri pentru a programa întâlniri.
  • Coautorul studiului, Germano Vera Cruz, profesor de psihologie la Universitatea Picardie Jules Verne din Franța, a declarat că această dinamică are ca rezultat un „joc al amăgirii”.

Aproape două treimi dintre persoanele care folosesc Tinder sunt deja într-o relație, iar aproape jumătate dintre utilizatori nu sunt de fapt interesați să găsească date-uri, potrivit unui nou studiu.

Cercetătorii au discutat cu 1.400 de utilizatori cu vârste cuprinse între 18 și 74 de ani despre motivele pentru care folosesc aplicația de dating și despre numărul de match-uri și întâlniri pe care le-au avut, scrie Sky News.

Mulți aleg să rămână activi pe aplicații ca Tinder chiar dacă nu caută date-uri sau relații, din aceleași motive pentru care folosesc social media, sugerează cercetarea.

Recomandări

O FURTUNĂ SOLARĂ AMENINȚĂ PĂMÂNTUL
ATENȚIE, CIP DEFECT
JUMĂTATE TU, JUMĂTATE EU
ISRAELUL EXTINDE OPERAȚIUNEA ÎN RAFAH
CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ

Pentru acești utilizatori, platformele au devenit mai de degrabă surse de divertisment și de conectare socială, oferindu-le în același timp încrederea care vine odată cu like-urile și match-urile.

Coautorul studiului, Germano Vera Cruz, profesor de psihologie la Universitatea Picardie Jules Verne din Franța, a declarat că această dinamică are ca rezultat un „joc al amăgirii”.

Acest lucru se datorează faptului că cei care doresc cu adevărat conexiuni în viața reală au o probabilitate mai mică de a o crea, deoarece sunt mai puțini utilizatori cu aceleași intenții.

Citește și: