• Organizația Mondială a Sănătății a declarat la începutul acestei săptămâni că au fost depistate aproape 300 de cazuri probabile de copii cu hepatită severă în 20 de țări din întreaga lume.
  • Public Health Wales a confirmat zilele trecute încă două cazuri de hepatită acută la copii, numărul total de cazuri ajungând la treisprezece de la începutul anului.
  • Oficialii din domeniul sănătății încă investighează cauza creșterii afecțiunii hepatice severe, dar un virus comun numit adenovirus ar putea cauza creșterea în urma pandemiei, potrivit UKHSA.

Anchetatorii continuă să afle de ce peste 160 de copii din Marea Britanie au fost afectați de hepatită brusc. Public Health Wales (o organizație de sănătate publică din Țara Galilor) a confirmat zilele trecute încă două cazuri de hepatită acută la copii, numărul total de cazuri ajungând la treisprezece de la începutul anului, scrie o publicație britanică.

Peste 160 de copii au fost identificați cu hepatită cu debut brusc în Marea Britanie, dintre care 11 au avut nevoie de un transplant de ficat.

Cea mai recentă actualizare a Agenției pentru Securitatea Sănătății din Regatul Unit arată încă 18 cazuri înregistrate la 3 mai (comparativ cu 29 aprilie), ceea ce duce la 163 totalul din Regatul Unit.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Niciunul dintre copii nu a murit

Oficialii din domeniul sănătății încă investighează cauza creșterii afecțiunii hepatice severe, dar un virus comun numit adenovirus ar putea cauza creșterea în urma pandemiei, potrivit UKHSA. Adenovirusul este virusul cel mai des detectat în probele care au fost testate.

Cu toate că nu este obișnuit să se întâlnească hepatită după infecția cu adenovirus la copiii anterior sănătoși, cercetările continuă asupra altor factori, a spus UKHSA. Acestea includ infecția anterioară cu Covid sau o modificare a genomului adenovirusului în sine.

O analiză realizată asupra familiilor cu animale de companie, în special câini, arată „un număr relativ mare de familii care dețin câini sau alte expuneri la câini”. „Semnificația acestei descoperiri este în curs de explorare”, a spus UKHSA, dar a adăugat că „deținerea de câini de companie este comună în Marea Britanie”.

UKHSA a spus că cele mai frecvente simptome la copiii din Marea Britanie sunt icterul și vărsăturile, iar marea majoritate a cazurilor sunt la copiii sub cinci ani.

Dr. Meera Chand, director de infecții clinice și emergente la UKHSA, a declarat: „Este important ca părinții să știe că probabilitatea ca cei mici să dezvolte hepatită este extrem de scăzută. Cu toate acestea, continuăm să reamintim tuturor să fie atenți la semnele hepatitei, în special dacă se cunoaște o nuanță galbenă în albul ochilor copiilor contactați medicul„.

Dr. Meera Chand a adăugat: „Investigațiile noastre continuă să sugereze că există o asociere cu adenovirusul, iar studiile noastre testează acum această asociere în mod riguros.”

Organizația Mondială a Sănătății a declarat la începutul acestei săptămâni că au fost depistate aproape 300 de cazuri probabile de copii cu hepatită severă în 20 de țări din întreaga lume.