• Probabilitatea ca o infecție cu coronavirus să fie fatală pacientului a scăzut cu aproape o treime din aprilie.
  • Asta se datorează tratamentului îmbunătățit, spun cercetătorii de la Institutul de Metrică și Evaluare a Sănătății (IHME) de la Universitatea din Washington.

În Statele Unite, Covid-19 ucide acum aproximativ 0,6% dintre persoanele infectate cu virusul, comparativ cu aproximativ 0,9% la începutul pandemiei, a spus directorul IHME, Dr. Christopher Murray, pentru Reuters.

Expertul a explicat că statisticile reflectă faptul că medicii au găsit modalități mai bune de îngrijire a pacienților, printre care utilizarea diluanților de sânge. De asemenea, a fost descoperită eficiența tratamentului cu dexametazona, un medicament de tip corticosteroid.

Pentru studiu, experții au folosit o rată de infecție-fatalitate (IFR) derivată din sondaje, după ce au contabilizat vârsta. Așa s-a confirmat faptul că persoanele în vârstă prezintă un risc mult mai mare de a muri din cauza Covid-19 decât persoanele mai tinere.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ

Știm că riscul este strâns legat de vârstă. Cu fiecare an în plus adăugat la vârsta pacientului, riscul de deces crește cu 9%“, a spus Murray.

Pe de altă parte, Institutul din Seattle a observat că rata mortalității Covid-19 este mai mică în comunitățile cu niveluri ridicate de obezitate.

În ceea ce privește timpul, s-a înregistrat o scădere de la primul val pandemic din martie și aprilie cu aproximativ 0,19% pe zi până la începutul lunii septembrie.

IHME a declarat că analiza ratei mortalității în funcție de vârstă, din peste 300 de sondaje, sugerează o scădere de 30% din martie/aprilie.

În ciuda acestei tendințe pozitive, infecțiile și internările au crescut în toată țara în ultimele săptămâni.