• „Multe femei care utilizează contraceptive hormonale, în special pilule contraceptive, raportează modificări ale dispoziției ca efect secundar.”
  • „Rapoartele inițiale din 2018 și 2020 au indicat că utilizarea contraceptivelor hormonale a fost asociată cu un număr mai mare / risc de sinucideri și tentative de suicid.”
  • „Ne-am propus să confirmăm aceste date„.

Ratele tentativelor de suicid la femeile care folosesc contraceptive hormonale sunt mai mici decât la femeile care nu le folosesc, sugerează o nouă cercetare, informează The Independent.

Constatările contrazic studii recente care sugeraseră anumite contraceptivele hormonale, cum ar fi pilula contraceptivă, erau asociate cu un risc mai mare de tentative de sinucidere, ceea ce a provocat îngrijorări legate de siguranță.

Contraceptivele hormonale sunt printre cele mai utilizate medicamente, spun cercetătorii.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

Prezentând cercetarea la Congresul European de Psihiatrie, cercetătorul principal, Dr. Elena Toffol, de la Universitatea din Helsinki, a declarat: „Ne-am propus să verificăm datele anterioare, așa că nu este ceea ce ne așteptam, iar aceasta este o veste bună pentru utilizatorii de contraceptive.”

„Femeile, în special cele mai tinere, au rate mai mari de depresie și tentative de suicid decât bărbații de vârste similare” , a mai adăugat ea.

Cercetătorii au folosit mai multe baze de date din Finlanda

Cercetătorii de la Universitatea din Helsinki au folosit mai multe baze de date naționale finlandeze pentru a compara ratele tentativelor de sinucidere ale utilizatorilor și non-utilizatorilor de contraceptive hormonale, folosind date din 2017-2019.

Ei au luat rezultatele de la 587.823 de femei, aproximativ 50% din numărul total de femei din intervalul de vârstă 15-49 de ani, și au constatat că jumătate dintre ele au folosit contraceptive hormonale, inclusiv pilule, implanturi, plasturi și inele.

Studiul a constatat că ratele tentativelor de suicid între utilizatoarele și neutilizatoarele de contraceptive hormonale au fost la fel de ridicate la femeile cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani, dar ratele de suicid au scăzut în grupele de vârstă mai mari.

Cercetătorii au observat 474 de cazuri de tentativă de sinucidere la femeile care nu foloseau contraceptive hormonale și 344 de tentative la femeile care le foloseau.