• Vaccinarea reduce la jumătate riscul de reinfectare Covid-19, sugerează studiul.
  • Studiul a analizat aproape 250 de pacienți din Kentucky care au avut Covid-19 în 2020 și au fost testați din nou pozitiv între mai și iunie 2021.
  • Cercetătorii au descoperit că persoanele care nu au fost vaccinate au fost de 2,34 ori mai susceptibile de a fi reinfectate decât cele care au fost complet imunizate.

Riscul de reinfectare cu COVID-19 este de două ori mai mare în cazul persoanelo nevaccinate comparativ cu cele complet vaccinate, demonstrează un nou studiu publicat de Centrele americane pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), citat de The Wall Street Journal.

Studiul a analizat aproape 250 de pacienți din Kentucky care au avut Covid-19 în 2020 și au fost testați din nou pozitiv între mai și iunie 2021. Autorii au comparat acești pacienți cu alte 500 de persoane care au avut, de asemenea, COVID-19 în 2020, dar nu s-au fost reinfectat până în iunie 2021.

Cercetătorii au descoperit că persoanele care nu au fost vaccinate au fost de 2,34 ori mai susceptibile de a fi reinfectate decât cele care au fost complet imunizate.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.

Dacă vă bazați pe faptul că imunitatea naturală vă va proteja, să știți că riscul de reinfectare este de două ori mai mare decât în cazul persoanelor care au decis să se vaccineze„, a declarat Daniel Griffin, șeful Secției de boli infecțioase din cadrul rețelei de furnizori de servicii medicale ProHealth New York, care nu a fost implicată în studiu.