STUDIU. Nevaccinații, risc de 17 ori mai mare să fie internați cu Covid-19

Sursă Foto: Hepta
  • Ratele cumulative de internare au fost de 17 ori mai mari la persoanele nevaccinate.
  • Pe grupe de vârstă, datele au fost de 23 de ori, 22 de ori şi 13 ori mai mari la nevaccinați.
  • Reprezentanții CNCAV susțin că vaccinurile continuă să joace un rol critic.

Un studiu din Statele Unite spune că persoanele nevaccinate au o probabilitate de 17 ori mai ridicată de a fi internate din cauza COVID-19 față de cei care sunt vaccinați, așa arată datele de la COVID-NET al Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA (CDC).

Potrivit studiului COVID-NET, citat de RoVaccinare, în perioada 24 ianuarie – 24 iulie 2021, ratele cumulative de spitalizare au fost de 17 ori mai mari la persoanele nevaccinate, comparativ cu persoanele vaccinate.

Pe grupe de vârstă, datele au fost de 23 de ori, 22 de ori şi 13 ori mai mari la nevaccinaţi comparativ cu vaccinaţi pentru cei cu vârste cuprinse între 18-49, 50-64 şi, respectiv peste 65 de ani.

De asemenea, în perioada 27 iunie – 24 iulie, în care varianta Delta a devenit predominantă, ratele de spitalizare au fost de peste 10 ori mai mari la persoanele nevaccinate pentru toate grupele de vârstă.

Reprezentanţii CNCAV susţin că vaccinurile continuă să joace un rol critic în prevenirea bolilor grave COVID-19 şi rămân extrem de eficiente în prevenirea spitalizărilor.