• CDC: sunt șanse de răspândire a coronavirusului și prin aer, prin particule care pot persista „de la câteva minute, până la câteva ore”
  • Pot fi infectate și persoanele care se află și la peste doi metri distanță
  • CDC spune că SARS-CoV-2 se răspândește cel mai frecvent în rândul persoanelor aflate în apropiere unul cu celălalt

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) admite că sunt șanse de răspândire a coronavirusului și prin aer, prin particule care pot persista „de la câteva minute, până la câteva ore”, scire NPR. Pot fi infectate și persoanele care se află și la peste doi metri distanță.

CDC spune în continuare că SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19, se răspândește cel mai frecvent în rândul persoanelor aflate în apropiere unul cu celălalt, prin picături respiratorii produse atunci când o persoană infectată tușește, strănută sau vorbește. Dar, în noile cercetări publicate luni pe site-ul CDC, agenția a admis, de asemenea, că, în anumite circumstanțe, oamenii au fost infectați de particule mai mici care pot rămâne în aer în spații închise, care sunt puțin ventilate.

„Uneori persoana infectată respira intens, de exemplu în timp ce cânta sau făcea exerciții,” explică CDC, conform NPR.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În unele cazuri, a spus CDC, transmiterea a avut loc „la scurt timp după ce persoana cu COVID-19 a părăsit” camera. Mulți experți care studiază transmiterea aeriană a virusurilor au avertizat în urmă cu luni de zile că noul coronavirus se poate răspândi prin aer. CDC spune că transmiterea prin aerosoli ar putea fi printre cele mai frecvente moduri în care coronavirusul se răspândește.