• Țigările electronice s-au dovedit a fi extrem de nocive pentru plămâni
  • Cercetătorii au descoperit că aditivii din arome inflamează sistemul respirator

Despre țigara electronică oamenii de ştiinţă spun că nu este deloc o variantă mai sănătoasă, iar cele mai nocive par a fi cele cu arome.

Se pare că aroma de ciocolată şi cea de banane au creat cele mai multe daune în plămânii celor care vapează. Nici cele cu aromă de gumă de mestecat sau căpşuni nu sunt departe. De vină, spune o echipă de oameni de ştiinţă de la universitatea San Diego din California sunt aditivii introduşi în lichidul de vapat, care ucid celulele responsabile de eliminarea bacteriilor străine inhalate de plămâni.

Vaporii cu arome nu inflamează doar plămânii, ci şi căile respiratorii. Pneumologii spun că toate au efecte adverse şi sunt făcute încontinuu studii care să determine în ce măsură îţi pot afecta sănătatea. Medicii americani cer ca substanţele adăugate în cele cu arome să fie mai atent verificate şi să fie stabilită o limită internaţională pentru cantitatea de aditivi adăugaţi în lichidul pentru vapat, mai ales că ţigările cu arome sunt folosite de mulţi adolescenţi.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT