Transmiterea coronavirusului a fost redusă la jumătate după vaccinare, arată un studiu britanic citat vineri de autoritățile scoțiene.

Eficacitatea vaccinurilor anti-Covid înregistrate deja este confirmată, cel puțin parțial, și împotriva transmisiei virusului către alții, potrivit unui studiu britanic citat vineri de autoritățile scoțiene, scrie ANSA.

Studiul, realizat pe 300.000 de persoane de Universitatea din Glasgow și Public Health Scotland și descris drept „foarte încurajator”, indică o scădere cu 30% a transmiterii după prima doză de vaccin și cu 54% după rapel.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Anterior, cercetările efectuate pe întreaga populație scoțiană creditaseră eficacitatea masivă a vaccinurilor împotriva infecției cu Covid, cu o scădere de peste 80% a internărilor în spitale după o singură doză de Pfizer și de 90% după o doză de AstraZeneca.

Marea Britanie a vaccinat până acum aproximativ 23 de milioane de persoane, folosind aproximativ în aceeași măsură AstraZeneca și Pfizer. Și a înregistrat o incidență extrem de limitată a efectelor secundare grave.