Studiu: Un cocktail de medicamente a redus cu 50% riscul de apariţie a unei forme severe de COVID-19 sau de deces

BILANȚUL ZILEI. 3.350 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. 1.267 de pacienți la ATI Sursa foto: Hepta
  • Un cocktail de medicamente experimental al AstraZeneca pentru tratamentul COVID-19 a reuşit să reducă manifestările severe sau decesele la pacienţii ne-spitalizaţi.
  • Concluziile apar în cadrul unui studiu în fază avansată, a anunţat luni producătorul britanic de medicamente, citat de Reuters.

Medicamentul, denumit AZD7442, a redus cu 50% riscul de apariţie a unei forme severe de COVID-19 sau de deces la pacienţii care au avut simptomele timp de şapte zile sau mai puţin.

„O intervenţie timpurie cu medicamentul nostru poate oferi o reducere semnificativă a evoluţiei spre boala severă, cu o protecţie continuă timp de peste şase luni”, a declarat Mene Pangalos, vicepreşedinte executiv al departamentului de cercetare şi dezvoltare biofarmaceutică din cadrul AstraZeneca.

Compania va discuta datele cu autorităţile din domeniul sănătăţii, a adăugat oficialul, fără a da detalii.

AstraZeneca dezvoltă, de asemenea, medicamentul ca terapie pentru a proteja persoanele care nu au un răspuns imunitar suficient de puternic la vaccinurile COVID-19.

Compania a solicitat săptămâna trecută autorităţilor de reglementare din SUA o aprobare de urgenţă pentru utilizarea sa ca medicament de prevenţie.