• Serul celor de la AstraZeneca este mai bine suportat de cei care au HIV.
  • În cazul persoanelor HIV pozitive, vaccinul de la AstraZeneca produce mai mulți anticorpi și este mult mai bine tolerat de organism.
  • Situația fondurilor pentru tratamentele și vaccinarea împotriva HIV/SIDA este dramatică.

Serul celor de la AstraZeneca împotriva Covid-19 are o eficacitate mai bună asupra persoanelor infectate cu HIV. Descoperirea a fost făcută de cei de la institutul de cercetare VIDA, iar studiul clinic se află deja în a doua fază.

Persoanele cu HIV sunt mult mai predispuse în dezvoltarea bolilor infecțioase. Și prezintă un risc mai mare de a muri dacă contactează virusul SARS-CoV-2, arată un studiu realizat în Africa de Sud.

Serul celor de la AstraZecena, în cazul persoanelor HIV pozitive, produce mai mulți anticorpi și este mult mai bine tolerat de organism.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Cum stă România în ceea ce privește infecția cu HIV?

Situația la noi e critică. Nu există campanii de informare, nu există screening, nu există fonduri pentru tratamente. Avem din ce în ce mai multe persoane infectate, practic și o rată de transmisibilitate în creștere.

Chiar Ioana Mihăilă, ministrul demisionar al Sănătății, a declarat săptămâna trecută că situația fondurilor pentru tratamentele și vaccinarea împotriva HIV/SIDA este dramatică. Ea spunea că în situații critice, s-ar putea ca accesul la medicamente al acestor bolnavi să fie chiar restricţionat.