• Ultimele studii arată că vaccinul anti-COVID Novavax are o eficienţă de 90%.
  • Persoanele vaccinate cu ambele doze au fost protejate împotriva cazurilor severe și chiar moderate de COVID-19.
  • Novavax este un vaccin „subunitar”, bazat pe proteine ​​care declanșează un răspuns imun, fără viruși.

 Vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de compania americană Novavax are o eficienţă de 90%, arată ultimele studii, transmite The Whashington Post.

Conform studiului, persoanele vaccinate cu ambele doze au fost protejate împotriva cazurilor severe și chiar moderate de COVID-19. Nu au existat cazuri de spitalizare sau deces în rândul persoanelor care au primit serul.

Efectele secundare au fost oboseala, durerile de cap și durerile musculare. Totodată, compania menționează că reacțiile adverse au fost mai puțin frecvente decât la vaccinurile deja autorizate.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Este într-adevăr foarte impresionant. Este foarte important ca populația lumii să aibă un nou vaccin foarte eficient, care, în procesul său, are un profil de siguranță bun”, a spus Anthony S. Fauci.

Vaccinul Novavax este administrat în două doze și utilizează o tehnologie diferită de cea utilizată pentru vaccinurile deja autorizate pe scară largă în lume. Este un așa-numit vaccin „subunitar”, bazat pe proteine ​​care declanșează un răspuns imun, fără viruși.