Studiu. Vaccinul chinezesc Sinovac protejează 100% de moarte și 96% de spitalizare

  • Vaccinul chinezesc Sinovac își demonstrează eficiența.
  • Vaccinul protejează 100% de moarte și 96% de spitalizare.
  • O arată un studiu făcut în Indonezia, în cadrul căruia au fost vaccinați aproape 26.000 de oameni din domeniul sănătății.

Vaccinul protejază 100% de moarte și 96% de spitalizare. Indonezia a urmărit aproape 26.000 de lucrători medicali în capitala Jakarta timp de 28 de zile după ce au primit a doua doză.

Compania producătoare a declarat că nu poate comenta studiul indonezian până când nu va obține mai multe detalii. Eficiența serului poate fi o veste bună pentru țările în curs de dezvoltare care se bazează pe vaccinul chinezesc, care a avut rezultate mai slabe decât celelalte seruri occidentale în studiile clinice.

Un astfel de studiu a fost făcut și în Brazilia, acolo au fost imunizați 45 de mii de oameni, iar formele severe ale bolii și decesele au scăzut.

Sinovac este eficient și față de variantele noi ale coronavirusului?

Protecția vaccinului ar putea varia de la un loc la altul din cauza variantelor de virus, dar serul pare să reziste bine împotriva noilor mutații. Așa a spus directorul executiv al Sinovac, Yin.

El a mai spus că nu știe încă dacă vaccinul său pe baza unui virus inactivat poate opri sau reduce virusul de la răspândire, dar faptul că previne bolile grave și moartea este mai important.