Studiu. Vaccinul CoronaVac reduce mortalitatea cauzată de Covid-19 cu 97%. Eficiența Pfizer, mai mică

Vaccinul chinezesc Sinovac are o eficiență de doar 50,4%. Vești îngrijorătoare de la cercetătorii din Brazilia Sinovac este cunoscut în unele țări sub denumirea de CoronaVac. Foto: Profimedia
  • Vaccinul chinezesc CoronaVac reduce mortalitatea cu 97%
  • În comparație, serul de la Pfizer reduce mortalitatea cu 80%
  • Acestea sunt rezultatele preliminare ale unui studiu uruguayan

Rezultatele preliminare ale unui studiu din Uruguay arată că vaccinul CoronaVac, produs de chinezi, reduce cu 97% mortalitatea cauzată de coronavirus, spre deosebire de serul de la Pfizer, care are o eficacitate de 80% în acest sens.

Reducerea mortalităţii cauzate de COVID-19, la peste 14 zile după administrarea celei de-a doua doze de vaccin, este de 97% pentru CoronaVac şi de 80% pentru Pfizer“, se arată în studiul realizat de Ministerul Sănătăţii din Uruguay privind eficacitatea vaccinării împotriva coronavirusului.

Studiul mai arată că imunizarea cu CoronaVac reduce numărul de cazuri cu 57%, în timp ce Pfizer o face în procent de 75%.

În privința numărului pacienților internați la terapie intensivă, eficacitatea este de 95% în cazul CoronaVac și de 99% în cazul Pfizer.

Studiul subliniază că datele sunt preliminare şi „ar trebui interpretate cu prudenţă, deoarece ele nu iau în considerare vârsta pacienţilor, comorbidităţile lor şi grupurile cu expunere mare la boală“.