• Vaccinul Covid-19 de la Pfizer nu crește riscul de probleme cardiovasculare grave.
  • Cercetările au fost realizate în cadrul grupului de interes ştiinţific Epi-Phare.
  • Doar puțin peste jumătate din populația franceză a primit prima doză, iar mai puțin de 40% ambele doze.
  • Un studiu publicat de Ipsos anul trecut arată că doar 40% din oamenii chestionați în Franța intenționa să se vaccineze.

Vaccinul Pfizer nu crește riscul de a dezvolta probleme cardiovasculare grave la persoanele peste 75 de ani, arată un studiu realizat de autoritățile franceze, transmite France 24.

Vaccinul Covid-19 de la Pfizer nu crește riscul de probleme cardiovasculare grave (infarct miocardic, accident vascular cerebral sau embolie pulmonară) la persoanele cu vârsta de peste 75 de ani, potrivit unui studiu oficial francez publicat luni.

Cercetările au fost realizate în cadrul grupului de interes ştiinţific Epi-Phare ce reuneşte Agenţia Medicamentelor (ANSM) şi Asigurările de Sănătate (Cnam).

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ

Oamenii de știință au luat în calcul ansamblul de cazuri spitalizate raportate în Franţa pentru infarcturi, AVC şi embolii pulmonare între decembrie 2020 şi martie 2021 la persoanele de 75 de ani şi mai mult, vaccinate şi nevaccinate (adică aproape 30.000 de persoane). 

Ei au comparat apariţia acestor probleme cardiovasculare în momente diferite: perioadele de 14 zile după prima şi a doua doză de vaccin au fost considerate drept perioade de risc, şi toate celelalte perioade de control.