• Vaccinul Pfizer are o eficienţă de 88% împotriva bolii simptomatice a variantei indiene.
  • AstraZeneca are o eficienţă de 60% împotriva variantei din India.
  • Cele două vaccinuri au eficienţă de 33% împotriva tulpinii indiene după prima doză.

Vaccinurile Pfizer şi AstraZeneca sunt eficiente şi împotriva tulpinii indiene de COVID-19. Asta arată un studiu realizat de Public Health England în perioada 5 aprilie – 16 mai.

După două săptămâni de la a doua doză, serurile au eficienţă de 88% împotriva variantei din India, comparativ cu 93% împotriva variantei engleze. În plus, eficienţa celor două vaccinuri, contra aceleiaşi variante, se ridică la 33% la un interval de trei săptămâni de la prima doză.

Medicul infecţionist, Adrian Marinescu, confirmă că vaccinul rămâne funcţional în faţa noii variante.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Adrian Marinescu, medic infecționist: „Actuala campanie de vaccinare poate să meargă în continuare aşa cum a fost stabilită. Din ceea ce avem până în acest moment, în raport cu cele câteva variante virale, într-adevăr nu există motive de îngrijorare care să vorbească de vreo ineficienţă a variantelor de vaccin existente”

Ministrul Sănătăţii din Marea Brtianie a spus astăzi că rezultatele studiului sunt inovatoare şi oferă o speranţă că începând de luna următoare pot fi ridicate mai multe restricţii COVID.
Şi medicul Tudor Toma, este optimist.

Tudor Toma, medic în Marea Britanie: „Suntem optimişti şi, în acelaşi timp, nu am vrea să se mai repete situaţia care a fost în ianuarie. Vrem foarte mult să nu mai avem niciun val, dar, în acelaşi timp, în spital pregătim circuite pentru situaţia în care ar creşete din nou numărul de cazuri”