Varianta Delta se poate răspândi rapid în școli atunci când profesorii și personalul nevaccinat sunt în interior și nu poartă măștile de protecție, arată un studiu realizat în Statele Unite ale Americii.

Un studiu realizat în SUA arată că varianta Delta se poate răspândi rapid în școli atunci când profesorii și personalul nevaccinat sunt în interior și nu poartă măștile de protecție.

Cei de la RoVaccinare prezintă, vineri, un caz al unui focar asociat cu varianta Delta într-o școală primară din Marin, California, în perioada mai-iunie 2021, care apare în studiul citat. Astfel, în perioada 23 mai – 12 iunie 2021, au apărut 26 de cazuri de COVID-19 confirmate în rândul elevilor unei școli primare din Marin, California, după expunerea la un profesor infectat și nevaccinat.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Rata de atac într-o clasă afectată a fost de 50%; riscul este corelat cu apropierea locurilor elevilor față de profesor. Profesorul a raportat că a devenit simptomatic pe 19 mai, dar a continuat să lucreze timp de două zile înainte de a primi rezultatul testului, pe 21 mai. Începând cu 23 mai, au fost raportate cazuri suplimentare de COVID-19 în rândul altor membri ai personalului, elevi, părinți și frați ai celor care aveau legătură cu școala.

Măsurile de prevenire și combatere a infectării cu SARS-CoV-2 sunt aceleași: purtarea măștii de protecție; vaccinarea celor eligibili, rămânerea acasă a celor care au simptome și testarea periodică.