• O echipă de cercetători condusă de Alexandra Dubinskaya de la Cedar-Sinai Medical Center a constatat că beneficiile medicale pentru femeile care folosesc vibratoare sunt suficient de mari pentru a justifica prescrierea acestora de către medici.
  • În lucrarea lor, publicată în The Journal of Urology, grupul de cercetători a descris meta-studiul lor privind efectele utilizării vibratoarelor asupra sănătății și de ce cred că a sosit momentul ca acestea să fie considerate dispozitive medicale de terapie.
  • Cercetările anterioare au arătat că vibratoarele pot avea efecte pozitive atât asupra sănătății fizice, cât și asupra sănătății mentale.

O echipă de cercetători condusă de Alexandra Dubinskaya de la Cedar-Sinai Medical Center a constatat că beneficiile medicale pentru femeile care folosesc vibratoare sunt suficient de mari pentru a justifica prescrierea acestora de către medici.

În lucrarea lor, publicată în The Journal of Urology, grupul de cercetători a descris meta-studiul lor privind efectele utilizării vibratoarelor asupra sănătății și de ce cred că a sosit momentul ca acestea să fie considerate dispozitive medicale de terapie.

Oamenii de știință au analizat bazele de date de cercetare pentru studii care au inclus utilizarea vibratorului pentru beneficii medicale și au găsit 558 de articole.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În analiza lor, cercetătorii au găsit dovezi ale multiplelor beneficii ale utilizării regulate a vibratorului, observând că acesta îmbunătățește sănătatea podelei pelvine, reduce durerea vulvară și duce la îmbunătățiri ale sănătății sexuale generale. De asemenea, au descoperit cazuri de utilizare regulată a vibratorului care au dus la ameliorarea incontinenței (retenția urinară la menopauză), precum și la îmbunătățirea forței mușchilor podelei pelvine.

Specialiștii au ajuns la concluzia că vibratoarele pot și ar trebui să fie considerate nu doar jucării sexuale, ci și dispozitive terapeutice. Iar acest lucru sugerează că este timpul ca medicii să înceapă să prescrie vibratoare femeilor care au nevoie de ele. Echipa își va prezenta concluziile la reuniunea științifică din acest an a Asociației Americane de Urologie.