SUA au aprobat medicamentul care te ajută să slăbești până la 15 kilograme. Persoanele pentru care este contraindicat

Pastile și centimetru de măsurat.

FDA a anunțat în cursul zilei de vineri că o versiune nouă a unui medicament popular pentru tratarea diabetului ar putea fi utilizată de persoanele care doresc să slăbească, relatează Associated Press.

FDA a aprobat Wegovy, care conține o doză mai mare a medicamentului Semaglutida de la Novo Nordisk, pentru controlul greutății pe termen lung.

Conform studiului, participanții care au luat Wegovy au slăbit, în medie, 15.3 kilograme. Pierderea în greutate a fost constantă, pe parcursul a 14 luni, iar mai apoi greutatea s-a stabilizat.

Participanții care au primit versiunea placebo au slăbit, în medie, puțin sub 6 kilograme.

„Medicamentele care există acum pe piață te ajută să slăbești până la 5% sau maxim 10%. Uneori, nici măcar atât”, a spus Dr. Harold Bays, director al Centrului de Cercetare Metabolică și Aterosclerotică din Louisville.

Bays este și directorul științific al Obesity Medicine Association și a fost implicat în studiile care au vizat noul medicament.

În Statele Unite ale Americii, peste 100 de milioane de adulți, adică aproximativ 1 din 3, sunt obezi.

Efecte secundare și riscuri

Bays a declarat că Wegovy pare mult mai sigur decât anterioarele medicamente pentru controlul greutății. Cele mai frecvente efecte secundare prezentate de pacienții care au luat Wegovy sunt: problemele gastrointestinale, greața, diareea și vărsăturile. Deși acestea au dispărut, 5% dintre participanții la studiu au declarat că nu vor să mai ia acest medicament.

Wegovy vine și cu un risc: posibila dezvoltare a unui tip de tumoare tiroidiană. Prin urmare, medicamentul nu este indicat persoanelor care suferă de tumori tiroidiene sau endocrine sau care au avut astfel de cazuri în familie. S-a mai constatat că există și riscul apariției depresiei sau inflamației ficatului.

Exit mobile version