• SUA depășește 9 milioane de cazuri pe măsură ce numărul spitalizărilor cresc brusc
  • Raportările din SUA au atins joi un maxim istoric de 88.500 de infecții noi
  • Totalul cazurilor din SUA s-a dublat în trei luni

SUA au depășit 9 milioane de cazuri confirmate de COVID-19, din cauza numărului record de spitalizări declarat, scrie The Wall Street Journal. În Europa, oficialii au luat în considerare noi restricții pentru a reduce creșterea explozivă a numărului de cazuri.

În Statele Unite, rapoartările zilnice au fost în general în creștere de la jumătatea lunii septembrie, iar joi au atins un maxim istoric de 88.500 de infectări noi. Creșterea recentă a fost acută, deoarece pandemia își extinde aria de acoperire în întreaga țară și se agravează din nou în locurile care au fost afectate puternic în timpul primăverii.

Totalul cazurilor din SUA s-a dublat în trei luni. De la jumătatea lunii octombrie și până acum s-au înregistrat un milion de infectări noi. De la primul caz de COVID-19 detectat pe teritoriul SUA la sfârșitul lunii ianuarie și până la primul milion de infectări au trecut trei luni.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA

Experții în sănătate publică consideră că multe cazuri au fost omise, în special în primele zile ale pandemiei, din cauza accesului limitat la testare. Testarea a crescut recent și ea, dar nu la fel de mult ca numărul de cazuri. Media de șapte zile pentru cazurile nou raportate, care diminuează neregulile din date, a crescut cu 83% de la sfârșitul lunii septembrie, în timp ce media de șapte zile pentru noile teste zilnice în SUA a urcat cu 19% în același interval, în conformitate cu datele colectate de Universitatea Johns Hopkins și Covid Tracking Project. Unele state au schimbat modul în care raportează valorile de testare de-a lungul timpului.

Spitalizările au atins noi recorduri în multe state. La nivel național, numărul persoanelor internate pentru COVID-19 a crescut la 46.095 joi, cu o creștere de aproximativ 50% de la începutul lunii și cu aproximativ 12% în ultima săptămână, potrivit Covid Tracking Project.

Europa a raportat un număr semnificativ mai mare de morți zilnici din cauza COVID-19. Este prima dată din martie când Europa a suferit mai multe decese din cauza virusului decât SUA. Experții americani din domeniul sănătății publice consideră această intensificare rapidă a crizei din Europa un avertisment pentru SUA pe măsură ce virusul continuă să se intensifice în aproape toate statele.