• Aproximativ 28 de milioane de copii din această categorie de vârstă sunt eligibili să se vaccineze, în SUA.
  • Distribuția vaccinurilor pediatrice în toată țara a început săptămâna aceasta. Vaccinurile vor fi disponibile la mii de cabinete medicale pediatrice, farmacii și centre de sănătate.
  • Joe Biden: Vaccinul va permite părinților să pună capăt lunilor de îngrijorare pentru copiii lor și să reducă răspândirea virusului.

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) a recomandat, printr-un comunicat oficial, vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani, cu serul Pfizer. Recomandarea vine după ce, anterior, la finalul săptămânii trecute, Agenţia americană a medicamentelor (FDA) a autorizat acest medicament.

Aproximativ 28 de milioane de copii din această categorie de vârstă sunt eligibili să se vaccineze, în SUA, arată sursa citată.

Vaccinurile anti-COVID-19 au fost supuse – și vor continua să fie supuse – celei mai intense monitorizări de siguranță din istoria SUA. Vaccinarea copiilor va ajuta la protejarea lor împotriva infectării și, prin urmare, la reducerea riscului de apariție a formelor severe, spitalizări sau complicații pe termen lung ale COVID-19. Vaccinarea copiilor vă poate ajuta să-i protejați împotriva COVID-19, precum și să reduceți suspendarea cursurilor școlare, ajutând la stoparea transmiterii în comunitate”, a mai transmis CDCC

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Distribuția vaccinurilor pediatrice în toată țara a început săptămâna aceasta. Vaccinurile vor fi disponibile la mii de cabinete de asistență medicală pediatrică, farmacii, centre de sănătate calificate la nivel federal.

Joe Biden: E un moment de cotitură

Într-o declarație de presă transmisă de oficialii Casei Albe, președintele SUA, Joe Biden arată că debutul vaccinării copiilor cu vârste între 5 și 11 ani este „un moment de cotitură” în lupta contra pandemiei în America.

„Astăzi, am ajuns la un punct de cotitură în lupta noastră împotriva COVID-19: autorizarea unui vaccin sigur și eficient pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani. Acesta va permite părinților să pună capăt lunilor de îngrijorare pentru copiii lor și să reducă răspândirea virusului.

În ultimele câteva săptămâni, Administrația mea a muncit din greu pentru a fi pregătită pentru acest moment: suntem gata să acționăm. Am asigurat deja suficientă aprovizionare cu vaccinuri pentru fiecare copil din America și, în weekendul trecut, am început procesul de ambalare și livrare a milioane de doze de vaccin destinat copiilor. Aceste doze – special concepute pentru acești copii mai mici – au început să ajungă în mii de locații din toată țara.

Părinții își vor putea aduce copiii în mii de farmacii, cabinete de pediatrie, școli și alte locații pentru a se vaccina.

Un vaccin pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani ne va permite să dezvoltăm progresele extraordinare pe care le-am făcut în ultimele nouă luni. Deja, mai mult de 78% dintre americanii cu vârsta de peste 12 ani au primit cel puțin o doză, inclusiv milioane de adolescenți – iar vaccinurile s-au dovedit a fi incredibil de sigure și eficiente”, a transmis liderul de la Casa Albă.