SUA încep vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 12 ani. Joe Biden: „E un moment de cotitură”

vaccinare copii Sursa foto: Profimedia
  • Aproximativ 28 de milioane de copii din această categorie de vârstă sunt eligibili să se vaccineze, în SUA.
  • Distribuția vaccinurilor pediatrice în toată țara a început săptămâna aceasta. Vaccinurile vor fi disponibile la mii de cabinete medicale pediatrice, farmacii și centre de sănătate.
  • Joe Biden: Vaccinul va permite părinților să pună capăt lunilor de îngrijorare pentru copiii lor și să reducă răspândirea virusului.

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) a recomandat, printr-un comunicat oficial, vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani, cu serul Pfizer. Recomandarea vine după ce, anterior, la finalul săptămânii trecute, Agenţia americană a medicamentelor (FDA) a autorizat acest medicament.

Aproximativ 28 de milioane de copii din această categorie de vârstă sunt eligibili să se vaccineze, în SUA, arată sursa citată.

Vaccinurile anti-COVID-19 au fost supuse – și vor continua să fie supuse – celei mai intense monitorizări de siguranță din istoria SUA. Vaccinarea copiilor va ajuta la protejarea lor împotriva infectării și, prin urmare, la reducerea riscului de apariție a formelor severe, spitalizări sau complicații pe termen lung ale COVID-19. Vaccinarea copiilor vă poate ajuta să-i protejați împotriva COVID-19, precum și să reduceți suspendarea cursurilor școlare, ajutând la stoparea transmiterii în comunitate”, a mai transmis CDCC

Distribuția vaccinurilor pediatrice în toată țara a început săptămâna aceasta. Vaccinurile vor fi disponibile la mii de cabinete de asistență medicală pediatrică, farmacii, centre de sănătate calificate la nivel federal.

Joe Biden: E un moment de cotitură

Într-o declarație de presă transmisă de oficialii Casei Albe, președintele SUA, Joe Biden arată că debutul vaccinării copiilor cu vârste între 5 și 11 ani este „un moment de cotitură” în lupta contra pandemiei în America.

„Astăzi, am ajuns la un punct de cotitură în lupta noastră împotriva COVID-19: autorizarea unui vaccin sigur și eficient pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani. Acesta va permite părinților să pună capăt lunilor de îngrijorare pentru copiii lor și să reducă răspândirea virusului.

În ultimele câteva săptămâni, Administrația mea a muncit din greu pentru a fi pregătită pentru acest moment: suntem gata să acționăm. Am asigurat deja suficientă aprovizionare cu vaccinuri pentru fiecare copil din America și, în weekendul trecut, am început procesul de ambalare și livrare a milioane de doze de vaccin destinat copiilor. Aceste doze – special concepute pentru acești copii mai mici – au început să ajungă în mii de locații din toată țara.

Părinții își vor putea aduce copiii în mii de farmacii, cabinete de pediatrie, școli și alte locații pentru a se vaccina.

Un vaccin pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani ne va permite să dezvoltăm progresele extraordinare pe care le-am făcut în ultimele nouă luni. Deja, mai mult de 78% dintre americanii cu vârsta de peste 12 ani au primit cel puțin o doză, inclusiv milioane de adolescenți – iar vaccinurile s-au dovedit a fi incredibil de sigure și eficiente”, a transmis liderul de la Casa Albă.