- Autoritățile sanitare din Taiwan au raportat, de asemenea, o creștere a numărului de vizite la camera de urgență, a cazurilor grave.
- Datele preliminare ale cercetătorilor din China sugerează că varianta NB.1.8.1 nu rezistă mai bine sistemului imunitar în comparație cu alte tulpini în creștere.
- Adrian Marinescu, managerul Institutului „Matei Balș”: „Nu trebuie să ne alarmăm”.
Desi au trecut 5 ani de la debutul pandemiei, o nouă subvariantă, responsabilă pentru un val semnificativ de infectări în China, a fost identificată în SUA și alte state europene, în special la călătorii internaționali.
Advertisment
Autoritățile sanitare au raportat cazuri de NB.1.8.1 și în alte state, inclusiv Ohio, Rhode Island și Hawaii, separat de cazurile de la aeroport. În California și statul Washington, cele mai timpurii cazuri datează de la sfârșitul lunii martie și începutul lunii aprilie.
Experții au urmărit îndeaproape această variantă, care este acum dominantă în China și este în creștere în unele părți ale Asiei. Autoritățile din Hong Kong spun că ratele de COVID-19 în oraș au urcat la cele mai rele niveluri pe care le-au văzut în cel puțin un an.
Recomandări
Adrian Marinescu, managerul Institutului „Matei Balș”: „Nu trebuie să ne alarmăm. Spuneam că în 2022, când era încheierea pandemiei, treceam la etapa în care aveam o conviețuire. Un virus ca va rămâne în circulație va veni cu diverse subvariante. Ce am avut în această perioadă au fost cazuri izolate. Faptul că discutăm de o nouă subvariantă, e vorba de monitorizare, de grija în raport cu diversele variante de virus. Nu înseamnă nimic mai mult”.
Citește și
- Ziua 3 a „Onestității” a început de dimineață la Palatul Cotroceni cu prima rundă de „consultări informale”. PSD ar dori un premier tehnocrat, Nicușor Dan se gândește
- Meta începe să folosească fotografiile și postările publice de pe Facebook și Instagram pentru a-și antrena Inteligența Artificială
- Codul roșu de inundații expiră poimâine. Jumătate de țară rămâne sub avertizări meteo și hidro de ploi și inundații