• Oficialii suedezi din domeniul sănătății sunt așteptați să stabilească reguli stricte.
  • Suedia a înregistrat un val de infectări în două mari orașe.
  • Țara a fost contra „lockdown”-ului la primul val de pandemie.

Autoritățile din Suedia par că s-au speriat după explozia de cazuri de infectări cu virusul SARS-CoV-2. Tot mai multe persoane au fost despistate pozitiv cu COVID-19 în orașe precum Stockholm și Uppsala și, astfel, suedezii sunt foarte aproape de a avea parte de restricții stricte.

Autoritățile din zonele cele mai afectate vor avea puterea de a recomanda insistent oamenilor să evite transportul public, locurile publice aglomerate și contactul cu persoanele vulnerabile și vârstnice, potrivit Business Insider.

Anders Tegnell, epidemiologul de stat suedez, urmează să se întâlnească cu oficialii locali din domeniul sănătății săptămâna viitoare pentru a discuta măsurile care vor fi puse în aplicare ca răspuns la focarele din capitala Stockholm și din orașul apropiat Uppsala. Spre deosebire de celelalte țări scandinave, Suedia nu a impus măsuri de blocare la primul val pandemic, care a avut loc în prima parte a acestui an.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Nu vor exista amenzi pentru măsurile încălcate

În schimb, Suedia a permis în tot acest timp ca magazinele, barurile și restaurantele să rămână deschise și nu a restricționat și mersul elevilor la școală. Așadar, strategia inițială a Suediei a dat greș, deoarece până acum a înregistrat cea mai mare rată a deceselor provocate de noul coronavirus dintre toate țările scandinave: 5.918 decese începând de duminică, comparativ cu 278 în Norvegia și 346 în Finlanda.

Acum, Suedia se îndreaptă spre o strategie mai apropiată de cele adoptate de majoritatea celorlalte guverne. Cu toate acestea, spre deosebire de alte țări, în Suedia nu vor exista amenzi sau consecințe juridice pentru persoanele care vor încălca noile restricții.