• România este pe locul doi în Europa la rata deceselor din ultimele 14 zile
  • La aceeași incidență de cazuri ca la noi, Islanda are mortalitate 0,3 la suta de mii, Austria 1,3, iar Portugalia 2,1
  • Nelu Tătaru crede că statistica diferă în funcție de modul de lucru din fiecare țară

GCS a raportat 4.761 de contaminări cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore. 73 de decese și 787 de pacienți în stare gravă la Terapie Intensivă.
Iar România este din nou în topul negru al deceselor puse pe seama COVID-19. Locul doi după Cehia, cu 4,9 la suta de mii de locuitori în ultimele două săptămâni.

Straniu este că la aproape aceeași incidență de cazuri, Islanda are mortalitate de 0,3 la suta de mii, Austria 1,3, iar Portugalia 2,1. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, nu este însă îngrijorat. Celelalte țări europene raportează diferit decesele, spune el.

Felix Damian, corespondent Aleph News la Madrid: „Toate statele europene au realizat în acest luni de pandemie că statisticile nu au fost exacte din motive obiective pentru că nu toți bolnavii au ajuns la spitale. Dar este greu de crezut că România este singura țară care reușește să numere corect victimele pandemiei. În Spania, decesele provocate de Covid sunt toate acele cazuri în care persoana decedată a dat pozitiv la o testare, indiferent de comorbidități. În Marea Britanie a fost revizuită metoda în august și decesele provocate de noul coronavirus sunt în cele cazuri în care testarea s-a făcut pozitiv cu 28 de zile sau cu chiar 60 de zile înainte de moarte pacientului. Există o intenție clară în toate Europa de a ajusta numărătoarea cât mai aproape de realitate, mai ales că recomandarea OMS este de a considera Covid-ul drept cauza morții atunci se produce din cauza unei boli compatibile din punct de vedere clinic”

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN