Suspiciuni de Omicron în România. Trei români sosiți din Africa de Sud au fost confirmați cu COVID-19

Un jucător de la CSM Ştiinţa Baia Mare, repatriat marţi din Africa de Sud, a fost confirrmat cu noul coronavirus. O probă va fi trimisă pentru secvenţiere la Institutul Cantacuzino. Sursa: Facebook/TAROM
  • Un jucător al echipei de rugby Știința Baia Mare a fost confirmat pozitiv cu virusul SARS-COV-2
  • Ulterior, alte două persoane au fost confirmate ca infectate
  • Cei trei români au fost repatriați marți din Africa de Sud

Alte două persoane care au fost repatriate cu avionul Tarom din Africa de Sud sunt infectate cu COVID 19. A a treia persoană este unul dintre sportivii din Baia Mare. Testele au fost trimise la laborator pentru a se stabili dacă este vorba despre Omicron sau alte variante ale virusului.

Potrivit autorităţilor, este vorba despre două persoane care au fost depistate pozitiv în urma testelor făcute pe aeroportul Otopeni. Acestea se află în carantină.

De asemenea, pentru aceste persoane au fost efectuate anchetele epidemiologice în vederea stabilirii oamenilor cu care au intrat în contact.

Probele lor au fost trimise la Institutul Cantacuzino pentru a se stabili dacă este vorba despre varianta Omicron. Al treilea caz de infectare cu COVID 19 a fost descoperit miercuri în grupul sportivilor din Baia Mare repatriaţi din Africa de Sud.

„Referitor la persoanele repatriate din Africa de Sud, precizăm faptul că în urma testelor efectuate, 3 persoane (două la aeroportul din București și una la Baia Mare) au fost depistate ca fiind pozitive cu virusul SARS-CoV-2. Precizăm ca testele au fost efectuate la cele două aeroporturi (București și Baia Mare) la momentul aterizării, persoanele au fost introduse în locațiile de carantină, iar rezultatele au venit astăzi, 1 decembrie 2021”, a transmis miercuri seara Grupul de Comunicare Strategică.

Știrea inițială

Un jucător de la CSM Ştiinţa Baia Mare, repatriat marţi din Africa de Sud, a fost confirrmat cu noul coronavirus. O probă va fi trimisă pentru secvenţiere la Institutul Cantacuzino.

Un jucător din cadrul echipei de rugby Ştiinţa Baia Mare a fost confirmat pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

Proba RT-PCR recoltată marţi seara la Aeroportul Internaţional Maramureş are rezultat pozitiv.

Jucătorul este internat in spital. El nu are probleme de sănătate, dar este ţinut sub observaţie şi beneficiază de tratament medical.

„Având in vedere istoricul de călătorie în Africa de Sud, se va recolta o nouă probă care va fi trimisă pentru secvenţiere la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară <Cantacuzino> Bucureşti”, a anunţat CJSU Maramureş.