• Printre pacienți se numără inclusiv o adolescentă de doar 15 ani care a ajuns la spital cu urme de autoagresiune.
  • Persoanele internate sunt atent monitorizate și nu au acces la Internet, pentru a nu căuta modalități prin care să își poată lua viața.
  • În rândul adolescenților, tulburările de sănătate mintală sunt din ce în ce mai mari. Spre exemplu, în 2019, 13% dintre adolescenți au declarat că s-au confruntat cu un episod depresiv major, o creștere de 60 de procente față de anul 2007.

Sute de adolescenți, care se confruntă cu gânduri sinucigașe, dorm în camerele de siguranță, așteptând să primească ajutorul de specialitate de care au nevoie. Printre pacienți se numără inclusiv o adolescentă de doar 15 ani care a ajuns la spital cu urme de autoagresiune, rezultate în urma unei tentative de sinucidere.

În urma cazurilor care au ajuns la spital, doctorii au ajuns la concluzia că, în astfel de situații, ceea ce este cel mai bine pentru pacienți este să fie duși într-un centru de tratament în regim de internare.

Persoanele internate sunt atent monitorizate, nu au voie să ceară lucruri și nici nu au acces la Internet, pentru a nu căuta modalități prin care să își poată lua viața.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM

Era „închisă ca într-un azil de nebuni. Doar pereți, tot ce vedeai erau pereți. În acest proces de internare, am rănit-o mai rău ca niciodată”, au spus părinții unei paciente, relatează The New York Times.

Numărul bolilor mintale suferite de adolescenți sunt în continuă creștere

În rândul adolescenților, tulburările de sănătate mintală sunt din ce în ce mai mari. Spre exemplu, în 2019, 13% dintre adolescenți au declarat că s-au confruntat cu un episod depresiv major, o creștere de 60 de procente față de anul 2007.

Mai mult decât ratele de sinucidere stabile între anii 2000 și 2007 au fost cu aproape 60% mai mari în 2018, potrivit centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor.

„Sincer vorbind, Urgențele sunt unul dintre cele mai rele locuri în care ar trebui să se afle un copil aflat în criză de sănătate mintală. Nu știu cum să îi ajut pe acești copii”, a declarat Dr. Kevin Carney, medic de urgență pediatrică la Children’s Hospital Colorado.