• Israelul aprobă vaccinarea împotriva Covid a copiilor vulnerabili cu vârste între 5 și 11 ani.
  • Această aprobare specială se referă la copiii care prezintă un risc semnificativ de boli grave sau chiar deces.
  • Ministerul Sănătății din Israel: „Vaccinarea (tuturor) copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani nu este recomandată în această etapă“.

Copiii vulnerabili cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani vor putea fi vaccinați împotriva Covid-19 de la 1 august în Israel, au declarat miercuri oficiali din domeniul sănătății din statul ebraic, scrie Le Parisien.

Într-un document publicat marți, Ministerul Sănătății israelian a dat undă verde fondurilor de asigurări de sănătate pentru vaccinarea copiilor din această grupă de vârstă care prezintă „riscuri semnificative de boli grave sau deces ca urmare a «unei infecții cu coronavirus»“.

„Aceasta este o autorizație specială și fiecare vaccinare va fi analizată de la caz la caz“, a spus miercuri un purtător de cuvânt al ministerului. „Vaccinarea (tuturor) copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani nu este recomandată în această etapă“, a adăugat ministerul.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?
ORADEA CHEAMĂ DIASPORA ACASĂ
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS

Potrivit directivei ministerului, copiilor cu boli pulmonare cronice severe, imunosupresie severă, tulburări de neurodezvoltare, anemie cu celule în seceră, insuficiență cardiacă, hipertensiune pulmonară și obezitate severă li se poate administra o doză de 0,1 ml de vaccin Pfizer, de trei ori mai mică decât doza standard.

Aproximativ 55% din populația Israelului a fost complet vaccinată datorită unei campanii masive lansate la sfârșitul lunii decembrie, după un acord cu gigantul farmaceutic Pfizer. El a livrat milioane de doze în țară în schimbul datelor cu privire la efectele vaccinării în această țară de 9,3 milioane de locuitori ale căror baze de date medicale digitalizate permit studii rapide la scară largă.

La începutul lunii iunie, autoritățile au extins vaccinarea la tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani.

Confruntat cu o creștere a răspândirii virusului în ultimele săptămâni, statul ebraic a anunțat joi că doar persoanelor complet vaccinate, vindecate cu Covid-19 sau cu un test PCR negativ de mai putin de 72 de ore li se va permite să intre într-un loc cu mai mult de 100 de persoane, în interior sau în aer liber.