• Slovenia vrea să oprească permanent vaccinarea cu Johnson & Johnson şi AstraZeneca
  • O tânăra de 20 de ani a decedat din cauza unei complicaţii rare

Slovenia opreşte temporar vaccinarea cu Johnson & Johnson după ce experţii au confirmat că decesul unei femei de 20 de ani, din cauza cheagurilor de sânge a avut legătură cu vaccinarea, a anuţat marţi ministrul sănătăţii, Janez Poklukar, notează Euronews.

Experţii au confirmat într-un raport că tânăra a decedat în urma unei hemoragii cerebrale cauzată de distrugerea autoimună a trombocitelor, o complicaţie rară indusă de vaccin. Acesta nu ar fi primul caz, în luna mai soţia unui deputat sloven a murit după ce a primit doza unică.
„Suspendarea temporară a vaccinărilor cu Janssen, în vigoare în prezent, va deveni permanentă”, a declarat ministrul într-o conferinţă de presă după publicarea rezultatelor.

Vaccinările cu AstraZeneca, care utilizează aceeaşi tehnologie a „vectorului viral” ca şi Johnson & Johnson şi, de asemenea, considerat răspunzător pentru câteva cazuri rare de tromboză din cauza cheagurilor de sânge, vor fi „foarte probabil” abandonate, a spus Bojana Beovic, şeful grupului de specialişti care consiliază guvernul cu privire la vaccinări.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Ţara urmează să introducă de vineri vaccinarea obligatorie în administraţia publică, ceea ce a determinat o creştere a numărului de programări pentru vaccinare.

Doar 47% dintre adulţii sloveni au fost vaccinaţi, ceea ce reprezintă o rată de protecţie mult mai mică decât media UE de 64%.

Mii de cetăţeni au manifestat din nou miercuri pe străzile din Ljubljana împotriva ultimelor restricţii impuse de COVID-19.