• Peru a devenit țara cu cea mai mare rată a mortalității pe cap de locuitor din lume din cauza COVID-19
  • Sunt peste 180.000 de morți într-o țară de aproximativ 33 de milioane de locuitori
  • Peru nu are destule vaccinuri și nici paturi pentru terapie intensivă

Peru a devenit țara cu cea mai mare rată a mortalității pe cap de locuitor din lume, în ceea ce privește decesele cauzate de COVID-19, potrivit datelor Universității Johns Hopkins, scrie BBC.

Numărul oficial de morți este acum de peste 180.000, în creștere față de 69.342, cât înregistra la ultima revizuire, într-o țară de aproximativ 33 de milioane de oameni.

Acest lucru presupune mai mult de 500 de decese cauzate de Covid la 100.000 de oameni, depășind Ungaria, unde sunt înregistrate 300 de decese la 100.000 de oameni.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Ce a mers prost în Peru?

Peru a fost una dintre cele mai afectate țări din America Latină, ceea a avut ca rezultat un sistem de sănătate suprasolicitat și provocând lipsa rezervoarelor de oxigen. A înregistrat 1,9 milioane de infecții în total.

Criteriile pentru înregistrarea deceselor Covid au fost acum extinse dincolo de persoanele care au testat pozitiv virusul pentru a include cazuri „probabile” – cele cu „o legătură epidemiologică cu un caz confirmat” sau care prezintă „un tablou clinic compatibil cu boala”.

Președintele Federației Medicale Peruane, Godofredo Talavera, a declarat că majorarea taxei nu a fost o surpriză.

„Credem că acest lucru se întâmplă deoarece sistemul nostru de sănătate nu are condițiile necesare pentru îngrijirea pacienților.

Președintele Federației Medicilor din Peru, Godofredo Talavera, a declarat că majorarea cifrei nu reprezintă o surpriză.

„”Nu a existat niciun sprijin guvernamental cu oxigen, cu paturi de terapie intensivă. În prezent nu avem suficiente vaccinuri. Prima linie de îngrijire nu a fost reactivată. Toate acestea ne fac prima țară din lume în ceea ce privește mortalitatea„, a spus el.  

Numărul oficial de decese Covid este acum de 180.764, o creștere uriașă față de cifra oficială anterioară de 69.342, potrivit datelor Universității Johns Hopkins.

În comparație, Columbia vecină, cu o populație mai mare decât Peru, a înregistrat 88.282 de decese.

 Brazilia are una dintre cele mai mari rate de morți din lume, cu peste 460.000.