• Germania a înregistrat ieri aproape 23 de mii de cazuri noi de Covid-19
  • Franţa a format 7.000 de oameni încă din primăvară pentru posturi de asistente
  • Spania a angajat medici și asistente din rândul imigranților

Spitalele din Occident sunt asaltate de pacienți cu Covid19 care au nevoie de asistență specială. Germania are cele mai aglomerate secții ATI din Europa, în timp ce țări precum Franța sau Spania se bucură de o scădere ușoară a infectărilor. Acum, cea mai mare problemă este capacitatea spitalelor și nevoia de medici.

Situația secțiilor ATI din țările europene, afectate de valul doi al pandemiei


Felix Damian, corespondent Aleph News: „Criza cea mai puternică la ATI se trăiește în Germania unde sunt tratați la ATI peste 3.700 de pacienți. Medicii se tem că valul de îmbolnăviri nu a atins vârful și că se pot produce noi internări în zilele următoare cu Covid-19. Germania a înregistrat ieri aproape 23 de mii de cazuri noi de Covid-19 și a trecut de 1 milion. Se fac deja transferuri de pacienți din Germania în alte țări vecine precum Italia, Franta, Olanda.”

Ce soluții s-au găsit în Europa

După primul val în care sistemul medical a fost surprins de pandemie, guvernele au început să caute soluții urgente. Franţa a format 7.000 de oameni încă din primăvară pentru posturi de asistente, interni si paramedici. Spania a angajat medici și asistente din rândul imigranților extracomunitari.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Situația spitalelor din Spania și cum va fi Crăciunul la Madrid

Nici în Spania nu este o situație controlată. Gradul de ocupare în secțiile ATI se apropie de 30 la suta la nivel național, dar sunt regiuni care trec de 40%. Chiar dacă rata infectărilor a scăzut la Crăciunul spaniol va fi cu restricții pe regiuni. Probabil ca nu vor fi reuniuni mai mari de 10 persoane, iar restricțiile de circulație se vor aplica de la ora 1 și jumătate.


-Germania: 22.806 de noi cazuri și 426 de morți
-Italia a depășit pragul de 1,5 milioane de cazuri
-Spania a înregistrat 1.617.355 de cazuri și 44.374 de morți
-Spitalele din Spania au 15.316 internați, dintre care 2.815 sunt la ATI