• Începând din 8 decembrie, pacienții COVID-19 care nu sunt vaccinați vor trebui să plătească tratamentul primit în spital sau în unitățile specializate COVID.
  • Decizia a fost adoptată de autoritățile din Singapore, a anunțat luni grupul de lucru multi-ministerial din această țară.

Ministrul Sănătății din Singapore a spus, luni, într-o conferință de presă că vor fi impuse taxe de spitalizare pentru pacienții COVID care sunt eligibili să primească vaccinul gratuit, dar aleg să nu se imunizeze, relatează Yahoo! News.

Oficialul a precizat însă că facturarea se va baza pe modelul actual de subvenționare, pentru ca, totuși, costurile să rămână destul de mici.

„Spitalele chiar preferă foarte mult să nu fie nevoite să factureze deloc acești pacienți. Dar trebuie să trimitem acest semnal important pentru a îndemna pe toată lumea să se vaccineze dacă sunteți eligibil”, a spus Ong Ye Kung.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Acesta a explicată că cei care sunt parțial vaccinați nu vor fi taxați până la 31 decembrie, având un răgaz pentru a finaliza schema de vaccinare.

Guvernul va suporta integral costurile copiii sub 12 ani sau pentru persoanele care nu se port vaccina din motive medicale.