• Ministrul Sănătății a anunțat că, în cazul în care numărul cazurilor noi va scădea, se vor pregăti alte măsuri de relaxare
  • Cea mai importantă o reprezintă redeschiderea teraselor, la 1 iunie. De asemenea, Tătaru ia în calcul redeschiderea plajelor pe 15 iunie
  • Azi, 26 mai, se împlinesc 3 luni de la primul caz de coronavirus în România

Nelu Tătaru a făcut precizări despre ce se va întâmpla în perioada următoare, dacă numărul cazurilor zilnice va continua să descrească. Autoritățile ar putea redeschide terasele la 1 iunie, iar oamenii ar putea merge la plaje începând cu 15 iunie.

”În condiţiile în care vom avea de la o zi la alta cazuri noi în scădere sau număr constant mic ne gândim la altă perioadă de relaxări. De exemplu, cea aşteptată a teraselor, de la 1 iunie. De la 15 iunie ne gândim la deschiderea plajelor”, a explicat ministrul Sănătăţii, la B1 TV.

Totodată, restaurantele cu activitate în interior ar urma să își reia activitatea „într-un timp doi”, după ce se va observa ce impact va avea deschiderea teraselor.

Recomandări

SUA AJUTĂ GAZA
AJUTORUL ACORDAT UCRAINEI, ÎN IMPAS
CIOLACU ENUMERĂ NEVOILE EUROPEI
BIDEN CONFUNDĂ GAZA CU UCRAINA
DE CE A MURIT THOMAS KINGSTON
OLANDA ȘI UCRAINA AU ACORD BILATERAL

Nelu Tătaru a făcut precizări și despre reluarea zborurilor externe.

”Discutăm cu Ministerul Transporturilor, precum şi cu ţările terţe cu care avem legături aeriene. În măsura în care condiţiile din aceste ţări nu impun izolări sau carantinări, atunci şi la noi se va discuta acest lucru. Noi avem izolare la domiciliu pentru 14 zile pentru toţi cei care vin din străinătate. Nu mai există zone roşii sau zone galbene, totul e mai degrabă o zonă galbenă, având în vedere că avem izolare la domiciliu”, a explicat Tătaru.