Te poți testa de coronavirus acasă. Cât costă noile kituri și unde le găsești

Te poți testa de coronavirus acasă. Cât costă noile kituri și unde le găsești Sursă foto: Profimedia
  • Noile kituri pentru testarea de coronavirus se vând în farmacii şi pe platformele online
  • Testele indică prezenţa anticorpilor de covid-19 în organism
  • Ele se vând doar la set, iar un calup conţine 25 de bucăţi şi costă 1.250 de lei
  • Primele cereri au fost făcute de către un azil de bătrâni şi o clinică medicală

Au apărut atât în farmacii, cât şi online, kituri pentru testarea de coronavirus. Noile teste funcţionează precum testele de glicemie. Ele îţi indică dacă ai sau nu anticorpi de covid în organism. Testele se vând doar la set, iar un calup conţine 25 de bucăţi şi costă 1.250 de lei. Primele cereri au fost făcute de către un azil de bătrâni şi o clinică medicală.

„Ideea este că aceste teste sunt rapide, precum testul de sarcină. Ele sunt bune pentru orientare, dacă nu avem o altă variantă. Trebuie să luăm în calcul că pot fi rezultate false. Dacă rezultatul este fals pozitiv… oricum, pentru confirmare avem nevoie să mergem în centru specializat să facem real time PCR”, spune Adrian Marinescu, medic boli infecţionase. 

Paul Negoiţă, managerul farmaciilor Iris Pharm, susţine că testele sunt utile, deoarece „ne ajută să ne lămurim pe noi înşine”

„Dincolo de problema simptomelor generale pe care această pandemie le creează, mimarea simptomelor de către foarte mulţi pacienţi e o realitate. Cred că (testele n.r.) sunt utile, atât timp ne ajută să ne lămurim pe noi înşine. În general, zona farmaceutică trebuie să corespundă necesităţilor tuturor”, a spus Paul Negoiţă.