• La unele școli copiilor li se ia temperatura în fiecare zi, dar experții spun din ce în ce mai ferm că febra nu este un indicator bun al Covid-19
  • Medicii spun că temperatura variază în funcție de vârstă, sex și alți factori.
  • Temperatura corpului fluctuează, de asemenea, pe tot parcursul zilei, în funcție de ritmul circadian al respectivei persoane.
  • Specialiștii spun că cele mai exacte termometre sunt cele orale, recomandând folosirea acestora acasă.

Testul de referință pentru intrarea multor copii în școală este în continuare măsurarea temperaturii. Experții spun însă din ce în ce mai hotărât că măsurarea temperaturii nu este un indicator bun al Covid-19 deoarece mulți copii și adulți infectați nu au febră, scrie The Wall Street Journal.

Mai mult, variabilitatea temperaturii individuale, precum și acuratețea îndoielnică a scanerelor de temperatură corporală și a termometrelor cu infraroșu fac ca astfel de verificări să fie foarte susceptibile de erori.

În unele cazuri, părinții iau atât de des temperatura copiilor, încât medicii spun că diagnostichează mai multe cazuri de sindrom de febră periodică decât de obicei.  Sindroamele de febră periodică sunt tulburări autoinflamatorii în care copiii au episoade recurente de febră și alte simptome. 

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Studiu: 56% din 300 de copii cu Covid-19 aveau febră

Un studiu făcut de Centrele de Control și Prevenire a Bolilor din SUA, efectuat pe aproape 300 de copii cu Covid-19, a constatat că 56% dintre aceștia aveau febră.

În prezent, în contextul redeschiderii școlilor, nu recomandă măsurarea temperaturii ca mijloc de depistare a simptomelor pentru Covid-19.

La fel, recomandarea provizorie a Academiei Americane de Pediatrie cu privire la redeschiderea școlii este să nu se facă verificări universale ale temperaturii.

Dr. Mackowiak spune că termometrele cu infraroșu ținute de obicei lângă frunte sunt problematice fiindcă nu sunt standardizate, iar rezultatele scanării lor pot fi afectate de transpirație, machiaj sau chiar și de momentul zilei.

Specialiștii spun că cele mai exacte termometre sunt cele orale, recomandând folosirea acestora acasă.