Teorie controversată despre coronavirus: „99,9% a plecat dintr-un laborator din Wuhan”, arată un studiu din Germania

Sursa foto: Profimedia
  • Un profesor de la universitatea din Hamburg a publicat un studiu de 100 de pagini despre originea coronavirusului
  • El spune că „99,9% virusul a plecat dintr-un laborator din Wuhan”
  • Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a respins, recent, această teorie

Dr. Roland Wiesendanger, fizician de la Universitatea din Hamburg, a publicat o lucrare științifică de 100 de pagini, în care susține că „99,9% coronavirusul a plecat dintr-un laborator din Wuhan”, orașul unde a început pandemia.

Dr Roland Wiesendanger

Profesorul universitar își bazează teoria pe faptul că nu s-a putut demonstra că noul virus a plecat de la un animal. Mai mult, el spune că oamenii de știință au fost implicați în cercetări controversate și au reușit să facă „virușii mai infecțioși pentru oameni”.

Reprezentanții comunității științifice afirmă că lucrarea lui Wiesendanger „nu poate și nu trebuie să fie numită studiu”. Și asta pentru că folosește surse discutabile, inclusiv articole din revista „Focus”, portalul „Epoch Times”, popular printre conspiraționiști, precum și articole din Wikipedia, conturi de Twitter și videoclipuri YouTube. De exemplu, un videoclip din 1 aprilie 2020 folosit în lucrarea cercetătorului are titlul „Am găsit originea coronavirusului”.

Lucrarea sa a fost publicată la doar 10 zile după ce oamenii de știință ai OMS care cercetează originile COVID din Wuhan au afirmat că teoria conform căreia noul coronavirus ar fi fi plecat din laborator este „extrem de puțin probabilă”.