• Numărul familiilor copiilor cu autism care apelează la terapia asistată de animale creşte în România.
  • Terapeut: „Câinele de terapie este diferit faţă de cel de companie.”
  • Terapia cu câini pentru copiii cu autism produce beneficii la nivel psihic, dar şi fizic.
  • Terapia cu câini reduce secreţia de hormoni de stres.

Mulți au auzit de terapia asistată de animale, însă nu toți știu și cât de diferiți sunt câinii de terapie față de patrupezii obișnuiți.

Câinii sunt un real ajutor pentru copiii cu autism. Terapia are efect atât la nivel psihic cât și fizic. Copiii cu autism sunt puşi de foarte multe ori în situaţii dificile şi îşi controlează greu emoțiile. Aici intervine câinele de terapie.

Luciana Mihaela, manager departament de Terapie si Activităti Asistate de Animale: „Între copil și câine se formează o relație este un factor care ajută beneficiarul să depășească momentele grele și să aibă progrese. Nu există terapie asistată de animale fără specialist.  Specialistul este cel care întocmește planul terapeutic.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

Georgiana Ramona Neagu – psihopedagog: „Studiile au aratat ca relatia copilului cu câinele poate constitui baza pentru viitoarele abilități de interacțiune social. Câinele nu judecă, nu respinge. El acceptă și îl sprijină pe copil indiferent de greutățile pe care le are, iar copilul ajunge să simta asta”