Terapie prin joc. Ședințele cu VR-MIND te pot scăpa de anxietate și depresie?

  • Produsul are la bază o serie de jocuri care ajută pacientul să îşi reantreneze mintea
  • Poate preveni şi trata de la anxietate şi depresie până la boli psihice
  • Ca să ai rezultate, o şedinţă cu VR-MIND trebuie să dureze până la 30 de minute pe zi

Te-ai gândit vreodată că o pereche de ochelari VR şi o aplicaţie smart te pot scăpa de depresie şi anxietate? Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj a creat un produs inedit care funcţionează ca o şedinţă de terapie virtuală. Practic, aplicaţia te ajută să vezi partea pozitivă a lucrurilor din viaţa ta. Îţi exersează concentrarea şi memoria cu ajutorul unor jocuri.

„În josul ecranului vor apărea o serie de cuvinte amestecate şi va trebui să alegi acele cuvinte cu care vei putea forma o propoziţie cu sens raţional”, spune o tânără

Livica Groza, studentă: „Este captivant exerciţiul în sine pentru că se desfăşoară într-un mediu antrenant, interactiv, diferă foarte mult de terapia clasică şi te ţine în priză. Adică atenţia rămâne focalizată pe probă.“

Rectorul universității spune că produsul VR-MIND a fost deja testat. În curând, va fi scos la vânzare pentru cabinetele de terapie şi clinici de specialitate.

Daniel David, rector UBB Cluj: „Dacă lucrăm cu oameni care au deja probleme de tip anxios şi depresiv acest produs trebuie combinat cu intervenţia terapeutică clasică adesea de tip cognitiv comportamental”

O şedinţă de terapie cu VR-MIND durează până la 30 de minute.