• În urma testelor, vaccinul Pfizer a ajuns la o eficiență de 95%
  • Francis Collins a anunțat că serul nu a provocat efecte adverse majore
  • Experții Pfizer spun că au destule informații despre cum acționează serul

La finalul testelor, vaccinul Pfizer anti-COVID a ajuns la o eficiență de 95%. Francis Collins, directorul Institutului Național de Sănătate din Statele Unite, anunță că serul s-a dovedit până acum eficient în prevenirea infecțiilor chiar și la adulții în vârstă și nu a provocat efecte adverse majore.

Acum, experții Pfizer spun că au suficiente informații despre cum acționează serul. Se pregătesc să depună dosarul pentru autorizația de fabricare.

„Eficacitatea a fost constantă în funcție de vârstă, rasă și etnie. Eficacitatea observată la adulții cu vârsta peste 65 de ani a fost de peste 94%,” au spus Pfizer și BioNTech într-o declarație.

Recomandări

PILE ȘI ȘTAMPILE
SFÂNTA LUMINĂ VINE DE LA IERUSALIM
PROGNOZA METEO PENTRU PAȘTE
CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA
TU CREZI ÎN SACRIFICIU?
SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA

Francis Collins, directorul Institutului Național de Sănătate din Statele Unite: „Acum, și-au dezvăluit analiza internă a datelor care arată 90% eficacitate sau mai bine, în prevenirea infecțiilor, uimitor de ridicat. Arată o mare emoție și asigurarea oamenilor care erau îngrijorați că probabil vaccinul nu o să meargă. Dar haide să nu ne grăbim. Îi lăsăm pe cei de la FDA să-și facă treaba și ei sunt foarte atenți.”