Testele finale arată că vaccinul dezvoltat de Pfizer este eficient în prevenirea infecțiilor chiar și la persoanele în vârstă

  • În urma testelor, vaccinul Pfizer a ajuns la o eficiență de 95%
  • Francis Collins a anunțat că serul nu a provocat efecte adverse majore
  • Experții Pfizer spun că au destule informații despre cum acționează serul

La finalul testelor, vaccinul Pfizer anti-COVID a ajuns la o eficiență de 95%. Francis Collins, directorul Institutului Național de Sănătate din Statele Unite, anunță că serul s-a dovedit până acum eficient în prevenirea infecțiilor chiar și la adulții în vârstă și nu a provocat efecte adverse majore.

Acum, experții Pfizer spun că au suficiente informații despre cum acționează serul. Se pregătesc să depună dosarul pentru autorizația de fabricare.

„Eficacitatea a fost constantă în funcție de vârstă, rasă și etnie. Eficacitatea observată la adulții cu vârsta peste 65 de ani a fost de peste 94%,” au spus Pfizer și BioNTech într-o declarație.

Francis Collins, directorul Institutului Național de Sănătate din Statele Unite: „Acum, și-au dezvăluit analiza internă a datelor care arată 90% eficacitate sau mai bine, în prevenirea infecțiilor, uimitor de ridicat. Arată o mare emoție și asigurarea oamenilor care erau îngrijorați că probabil vaccinul nu o să meargă. Dar haide să nu ne grăbim. Îi lăsăm pe cei de la FDA să-și facă treaba și ei sunt foarte atenți.”