Timișoara: Un tânăr care „a citit pe internet” că oxigenul poate să fie toxic se zbate între viaţă şi moarte, în spital

Terapie intensivă Sursa foto: Profimedia
  • Un tânăr în vârstă de 34 de ani se zbate între viaţă şi moarte la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara, după ce s-a infectat cu COVID şi a refuzat oxigenul de teamă că îi va afecta alveolele pulmonare.
  • Bărbatul este nevaccinat şi le-a spus medicilor că nu s-a imunizat de frică.

Tânărul de 34 de ani a ajuns la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara cu afectare pumonară de 80%, iar medicii încearcă să îi salveze viaţa. El a refuzat să se vaccineze şi apoi a refuzat oxigenul, convins că îi fac rău, pentru că aşa a citit pe internet, a spus directorul medical al spitalului, dr. Cristian Oancea, la un post de televiziune.

„Este unul dintre multele cazuri care efectiv ignoră sfaturile medicale şi l-am adus în atenţia opiniei publice ca să vadă oamenii cu ce ne confruntăm, să vadă oamenii pericolele la care se expun cu această infecţie parşivă SARS-CoV-2 şi faptul că eşti tânăr nu înseamnă că nu poţi face un fenomen foarte sever de COVID-19. Băiatul a venit în stadiu foarte avansat la noi, 80 la sută disfuncţie pulmonară, deşi avea două teste antigenice acasă realizate acasă şi erau negative. PCR-ul a decelat pozitiv şi la o zi după ce s-a internat în spital a trebuit să îl mutăm la Terapie Intensivă şi încă o zi după aceea a trebuit să îl intubăm. Acum, colegii încearcă să îl salveze. E la limita dintre viaţă şi moarte”, a spus directorul medical al Spitalului „Victor Babeş”.

Medicul Cristian Oancea a spus că l-a întrebat pe tânăr de ce nu a vrut să accepte oxigenul şi de ce nu s-a vaccinat.

„A zis că a citit pe internet că oxigenul distruge alveolele şi că poate să fie toxic. Eram chiar cu rezidentul meu când făceam vizita. Când am întrebat de ce nu s-a vaccinat a spus că i-a fost frică, pentru că nu ştie, că, la fel, interesându-se pe internet, din surse neautorizate, a citit că poate să facă daune în viitor şi că nu sunt testate suficient, explicaţii de acest gen”, a mai spus dr. Oancea.

Acesta atrage atenţia că oxigenul care este indispensabil vieţii de când ne naştem, iar viaţa fără oxigen nu poate exista.

Medicul a precizat că există această teamă de oxigen şi de vaccin, în această perioadă, motiv pentru care este necesar să se explice beneficiile oxigenului şi ale vaccinului cu argumente, pentru ca toţi să ia decizia în cunoştinţă de cauză.

Doctorul Cristian Oancea a mai spus că nu crede că vaccinarea ar trebui să fie obligatorie, dar trebuie să li se explice oamenilor şi trebuie combătute ştirile false pentru că, dacă nu se întâmplă acest lucru, se pot pierde vieţi.