• Timothy Ray Brown a învins lupta cu HIV, dar nu a supraviețuit leucemiei
  • În 2007, el s-a îmbolnăvit de cancer de sânge
  • În același an, el s-a vindecat de HIV. Experții spun că leucemia l-a ajutat să se însănătoșească.

Lui Timothy Ray Brown, cunoscut și sub numele de „pacientul din Berlin”, i s-a făcut un transplant de măduvă osoasă de la un donator care a fost imun la HIV, în 2007, scrie BBC.

Odată cu această operație, Brown nu a mai avut nevoie de medicamente antivirale și a scăpat de virusul care ar fi putut duce la un diagnostic de SIDA, pentru tot restul vieții sale.

Societatea Internațională SIDA a transmis, atunci, că Brown a dat lumii speranța că este posibilă vindecarea HIV.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În vârstă de 54 de ani, Timothy Ray Brown s-a născut în SUA și a fost diagnosticat cu HIV în timp ce trăia la Berlin, în 1995. Apoi, în 2007, a dezvoltat un tip de cancer de sânge numit leucemie mieloidă acută.

De fapt, spun experții, leucemia l-a ajutat pe Brown să se trateze de HIV. Cancerul de sânge a devenit agresiv la începutul acestui an și s-a răspândit în creier și în măduva spinării.

Cu mare tristețe anunț că Timothy a murit, înconjurat de prieteni, după o luptă de cinci luni cu leucemia”, a postat pe Facebook partenerul său, Tim Hoeffgen. El a adăugat: „Tim și-a dedicat viața pentru a-și spune povestea despre vindecarea HIV și a devenit un ambasador al speranței”.