Timothy Ray Brown, prima persoană vindecată de HIV, a murit de cancer

Prima persoană vindecată de HIV a murit de cancer

Prima persoană vindecată de HIV a murit de cancer

Lui Timothy Ray Brown, cunoscut și sub numele de „pacientul din Berlin”, i s-a făcut un transplant de măduvă osoasă de la un donator care a fost imun la HIV, în 2007, scrie BBC.

Odată cu această operație, Brown nu a mai avut nevoie de medicamente antivirale și a scăpat de virusul care ar fi putut duce la un diagnostic de SIDA, pentru tot restul vieții sale.

Societatea Internațională SIDA a transmis, atunci, că Brown a dat lumii speranța că este posibilă vindecarea HIV.

În vârstă de 54 de ani, Timothy Ray Brown s-a născut în SUA și a fost diagnosticat cu HIV în timp ce trăia la Berlin, în 1995. Apoi, în 2007, a dezvoltat un tip de cancer de sânge numit leucemie mieloidă acută.

De fapt, spun experții, leucemia l-a ajutat pe Brown să se trateze de HIV. Cancerul de sânge a devenit agresiv la începutul acestui an și s-a răspândit în creier și în măduva spinării.

Cu mare tristețe anunț că Timothy a murit, înconjurat de prieteni, după o luptă de cinci luni cu leucemia”, a postat pe Facebook partenerul său, Tim Hoeffgen. El a adăugat: „Tim și-a dedicat viața pentru a-și spune povestea despre vindecarea HIV și a devenit un ambasador al speranței”.

Exit mobile version