Toate spitalele din Capitală trebuie să creeze circuite pentru internarea bolnavilor COVID – Documentul DSP

Toate spitalele din Capitală trebuie să creeze circuite pentru internarea bolnavilor COVID
  • Solicitarea a fost transmisă de DSP
  • DSP spune că este nevoie „stringentă” de mărirea capacității de tratament COVID-19
  • Incidență cumulată la 14 zile, era, marți, de 2,69 la mia de locuitori, în Capitală

Toate spitalele din Capitală trebuie să se reorganizeze astfel încât să creeze circuite pentru internarea pacienților COVID-19 pozitivi. Solicitarea a fost transmisă, miercuri, spitalelor, de Direcția Generală de Sănătate Publică a Municipiului București (DGSPMB).

Spitalele din Capitală au primit o adresă semnată de DGSPMB prin care se solicită reorganizarea astfel încât să se creeze circuite pentru internarea pacienților COVID-19 pozitivi.

„Urmare a situației epidemiologice existente create de evoluția pandemiei COVID-19 și a numărului insuficient de paturi dedicate pacienților pozitivi cu virusul SARS-CoV-2 din cadrul unităților sanitare de fază I, fază II și suport COVID-19, să solicităm să întreprindeți cu celeritate demersurile necesare pentru reorganizarea unităților sanitare cu paturi aflate în subordinea dumneavoastră în vederea creării unor circuite pentru internarea pacienților COVID-19 pozitivi cu respectarea tuturor prevederilor legale în vigoare”, au transmis reprezentanții DGSPMB către spitale.

Potrivit acestora, este nevoie „stringentă” de mărirea capacității de tratament COVID-19, în contextul măririi progresive a ratei de incidență cumulată la 14 zile, care, marți, era de 2,69 la mia de locuitori, în Capitală.

Document DSP