• 7,2% dintre cetățenii Europei au fost diagnosticați cu depresie, în 2019.
  • În Slovenia, Portugalia și Suedia peste 10% din oameni suferă de depresie.
  • În România, studiile arată că doar 1% din populație are depresie.

Un studiu realizat asupra populației Europei arată că, în 2019, 7,2% dintre oameni au fost diagnosticați cu depresie cronică.

Slovenia, Portugalia și Suedia sunt în topul 3 al statelor în care peste 10% din populație suferă de depresie. Slovenia înregistrează 15,1% din populație cu această afecțiune, Portugalia are 12,2% dintre oameni în aceeași situație, iar în Suedia este vorba de 11,7% dintre cetățeni.

Care e situația în România

România, pe de altă parte, arată mai bine. Se pare că la noi doar 1% dintre oameni au depresie. Cifrele sunt destul de mici, având în vederecă depresia este considerată boala secolului și peste 41.000 de oameni se sinucid anual, la nivel global, tocmai din cauza acesteia.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Situația la nivel global

Anual, peste 300 de milioane de oameni ajung să aibă depresie, dintre care 1 din 10 adulți. Asta doar din ce spun studiile. Problema cea mai mare este că încă există foarte mulți oameni care au depresie și sunt în situații foarte grave. Cu toate astea, ei aleg să nu meargă la terapeut fie din cauza costurilor ridicate pe care le implică, fie din cauza faptului că mersul la psiholog încă e un subiect tabuu pentru mulți oameni.

Ce este important de știut de către noi toți este că să mergi la terapeut nu este o rușine. Ba chiar din contră, conștientizarea problemelor pe care le avem este foarte importantă atât pentru noi, cât și pentru cei din jur.