• Numărul caurilor de infectări a ajuns azi la 6.174
  • Tot mai mulți copii ajung la spital după infecția cu SARS-CoV-2
  • Secția de la Spitalul Clinic de Copii Victor Gomoiu lucrează la capacitate maximă

Anul trecut, se spunea că virusul SAR-CoV-2 nu pune copii în pericol. Acum, însă, nu mai e așa. Diana Ionescu, director medical la Spitalul de Copii Victor Gomoiu, subliniază că noul coronavirus nu ține cont de vârstă.

Sunt copii de la câteva săptămâni, două săptămâni, trei săptămâni până la adolescenți și chiar adolescenți de 17, 18 ani. Deci sunt afectate toate vârstele de vârste pediatrice.”, a explicat aceasta.

Tot Diana Ionescu spune și la ce ar trebui să fie atenți părinții: „În primul rând dacă copilul prezintă semne de infecție SARS-CoV-2, adică semne respiratorii, digestive foarte importante la copil, gastroenterite, ar trebui anunțat medicul de familie și să facă copilul o testare, fie RT PCR, fie test antigen.”

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

În cazul în care cel mic este testat pozitiv, lucrurile stau la fel ca la adulți. Medicul de familie îl ține sub observație, îi dă tratament și urmărește evoluția bolii. Dacă starea lui se înrăutățește, copilul trebuie internat.

Știm deja că micuții fac forme ușoare de boală. Există un procent care merge spre forme medii sau spre forme grave și să nu uitam, acea complicatie care apare după maladia COVID-19 la copii care se numește Pims, sindromul pims, care există și am avut cazuri multe pe parcursul ultimului an.”, a mai precizat Diana Ionescu, director medical.