• Zhejiang Huahai Pharmaceutical Co. este una dintre companiile care produc ingrediente active pentru medicamente generice.
  • În iulie 2018, s-a luat decizia ca valsartanul să fie retras din cauza faptului că, în compoziția sa, a fost găsită N-Nitrosodimetilamină, sau NDM.
  • Unii dintre oficiali știau încă din iulie 2017 despre toxicitatea respectivelor pastile.

Un om de știință a avertizat oamenii, din timp, în legătură cu toxinele care se regăsesc în pastilele pentru inimă. Acesta este un expert de la o companie chineză care produce ingrediente cruciale pentru medicamentele generice.

Mai exact, bărbatul a avertizat cu privire la toxinele și la posibilitatea ca persoanele care iau anumite pastile ce luptă împotriva tensiunii arteriale să dezvolte cancer. Zhejiang Huahai Pharmaceutical Co. este una dintre companiile care produc ingrediente active pentru medicamente generice.

Printre acestea se numără și valsartanul, un ingredient ce este luat de milioanele de oameni ce se confruntă cu hipertensiunea, conform Bloomberg.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În iulie 2018, s-a luat decizia ca valsartanul să fie retras din cauza faptului că, în compoziția sa, a fost găsită N-Nitrosodimetilamină, sau NDMA, o substanță chimică ce poate crește riscul persoanelor care iau pastile împotriva hipertensiunii de a face cancer.

Pastilele pentru inimă sunt luate pe termen îndelungat

Persoanele cărora li se prescriu astfel de tratamente pentru tensiunea arterială apelează la ele, în majoritatea cazurilor, pe o perioadă destul de îndelungată și care se întinde pe ani de zile. Valsartanul generic face parte din blocante ale receptorilor de angiotensină II, o clasă de medicamente ce este vândută în Statele Unite ale Americii.

În urma unor descoperiri făcute, s-a demonstrat, prin intermediul unui e-mail, că unii dintre oficiali știau încă din iulie 2017 despre toxicitatea respectivelor pastile. În cadrul unui litigiu multidistrictual la Tribunalul Districtual al SUA din New Jersey, mesajul a fost făcut public.

„Este vorba de cineva care, în 2017, afirmă, în mod clar, cauza principală pentru NDMA din valsartan și recunoaște că se află în valsartan”, a spus avocatul reclamanților Adam Slater, de la firma de avocatură Mazie Slater Katz Freeman, în cadrul unei audieri ce a avut loc în luna septembrie.