• Traian Berbeceanu a declarat pentru Aleph News că obligația autorităților este de a monitoriza și ziua de vineri, 22 ianuarie 2021, pentru a relaxa restricțiile.
  • Relaxarea restricțiilor s-ar putea implementa de sâmbătă, de la ora 00:00.
  • Traian Berbeceanu: „Trebuie să respectăm restricțiile, așa cum sunt reglementate, pentru a evita creșterea gradului de infectare peste 3 la mie”.

Traian Berbeceanu a spus că este a doua zi consecutivă cu rată de infectare sub 3 la mia de locuitori, iar obligația autorităților este de a monitoriza și ziua de vineri, 22 ianuarie 2021.

„Sperăm să avem incidență de sub 3 la mie. Vom propune adoptarea unei hotărâri, să relaxăm anumite restricții”, a declarat Traian Berbceanu pentru Aleph News.

„În sălile de teatru și cinema, în restaurante la interior, maxim 30%. Și permiterea activităților cu publicul pentru operatorii din domeniul jocurilor de noroc”, a adăugat Traian Berbeceanu.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Traian Berbeceanu, despre riscul ca rata de incidență să crească din nou

„Pandemia nu a trecut. Tocmai măsurile care au fost luate au făcut ca indicele să scadă sub 3 la mia de locuitori. Trebuie să respectăm restricțiile, așa cum sunt reglementate, pentru a evita creșterea gradului de infectare peste 3 la mie. Și să fim puși, astfel, să revenim asupra restricțiilor”, a clarificat Traian Berbeceanu.

Traian Berbeceanu a mai spus că dacă rata de infectare crește din nou, localurile vor fi din nou închise.

Traian Berbeceanu, despre soluțiile pentru antreprenorii din HoReCa

„Soluțiile sunt și la îndemâna patronilor. Dacă toți o să respectăm normele aflate în vigoare, numărul de clienți să nu depășească 30% din locație, avem premise că vom rămâne la o rată de incidență de sub 3 la mie”, a spus Traian Berbeceanu.