Tratamentul pentru bolnavii de Covid-19: Aspirina și Nurofenul sunt nelipsite

  • Noul protocol implementat de doctorul Virgil Musta la spitalul Victor Babeș îi va ajuta pe pacienți să nu mai ajungă la Terapie Intensivă
  • Tratamentul pentru Covid-19 e diferit de la caz la caz, în funcție de gravitatea situației în care se află pacientul
  • Pacienții asimptomatici sunt tratați cu antivirale și Paracetamol

Dacă ești curios cum sunt vindecați bolnavii de Covid-19 la spitalul Victor Babeș din Timișoara, doctorul Virgil Musta îți spune care e rețeta: „Tratament antiviral, conform protocolului naţional la care am asociat tratament patogenic de profilaxie a complicaţiilor tromboembolice şi inflamatorii. Este tratamentul anticoagulant în doză preventivă sau în doză curativă şi tratament antiinflamator cu corticoterapie“.

Mai pe înțelesul tuturor, e vorba de aspirină și nurofen. În timp ce „anticoagulantul este folosit în patologia cardiovasculară“, „pacienţii asimptomatici sunt trataţi cu antivirale, cu Paracetamol şi sunt izolaţi pentru a nu împrăştia boala“, spune medicul.

Doctorul menționează că tratamentul e adaptat în funcție de faza și gravitatea infectării și că trebuie aplicat imediat ce apar primele semne de îmbolnăvire.

Musta mai spune că a vorbit cu cardiologii pentru a stabili cel mai eficient anticoagulant. E vorba de terapii care sunt folosite în prezent în formele severe de gripă sau pneumoniile virale date de alţi viruşi, de exemplu rujeolic sau herpetic.

Sursă foto: Profimedia