• Noul protocol implementat de doctorul Virgil Musta la spitalul Victor Babeș îi va ajuta pe pacienți să nu mai ajungă la Terapie Intensivă
  • Tratamentul pentru Covid-19 e diferit de la caz la caz, în funcție de gravitatea situației în care se află pacientul
  • Pacienții asimptomatici sunt tratați cu antivirale și Paracetamol

Dacă ești curios cum sunt vindecați bolnavii de Covid-19 la spitalul Victor Babeș din Timișoara, doctorul Virgil Musta îți spune care e rețeta: „Tratament antiviral, conform protocolului naţional la care am asociat tratament patogenic de profilaxie a complicaţiilor tromboembolice şi inflamatorii. Este tratamentul anticoagulant în doză preventivă sau în doză curativă şi tratament antiinflamator cu corticoterapie“.

Mai pe înțelesul tuturor, e vorba de aspirină și nurofen. În timp ce „anticoagulantul este folosit în patologia cardiovasculară“, „pacienţii asimptomatici sunt trataţi cu antivirale, cu Paracetamol şi sunt izolaţi pentru a nu împrăştia boala“, spune medicul.

Doctorul menționează că tratamentul e adaptat în funcție de faza și gravitatea infectării și că trebuie aplicat imediat ce apar primele semne de îmbolnăvire.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII
MESAJUL REGELUI CHARLES
BEYONCE LANSEAZĂ UN NOU ALBUM

Musta mai spune că a vorbit cu cardiologii pentru a stabili cel mai eficient anticoagulant. E vorba de terapii care sunt folosite în prezent în formele severe de gripă sau pneumoniile virale date de alţi viruşi, de exemplu rujeolic sau herpetic.

Sursă foto: Profimedia