• O clinică din Germania a tratat post-COVID peste 600 de persoane în ultimul an 
  • Pacienţii încep să manifeste sechele şi la peste patru luni după ce s-au vindecat
  • Directorul medical al clinicii spune că cei care ajung la clinică sunt adesea tineri 

Medicii din Germania au găsit o soluție pentru a-i ajuta pe pacienți rămași cu traume post-COVID. O clinică din nordul țării, care până în pandemie se ocupa de pacienții cu boli pulmonare precum astmul, ajută acum la recuperarea post-COVID a pacienților. Simone are 50 de ani și este asistentă medicală. La patru luni de la infectare a început să se confrunte cu stări de oboseală severă și a apelat la serviciile clinicii.

„Este clar că nu poți funcționa sau gândi normal, nu ești capabil să-ți gestionezi treburile zilnice, iar ceea ce te încetinește cu adevărat este să te simți ca un străin în propriul corp. De asemenea, te simți deprimat pentru că nu știi cum va arăta viitorul, dacă acest lucru se va sfârși vreodată. E înfricoșător”, a spus Simone Ravera.

În ultimul an, clinica a tratat aproximativ 600 de persoane din toată țara. Medicii spun că oamenii nu iau în serios simptomele și ajung la medic târziu.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

„Atâta timp cât nu înțelegem că nu toți cei vindecați sunt vindecați, nu vom putea accepta aceste simptome. Trebuie să existe o campanie de informare, cum ar fi fost pentru HIV, care să explice că există diferite experiențe cu boala chiar și după ce cineva a supraviețuit unei infecții COVID”, susține Joerdis Frommhold, directorul medical al clinicii.